mandag den 11. juni 2012

Surdej vol. 2



Jeg blev for et stykke tid siden spurgt ind til hvordan jeg lavede min surdej. Den surdej jeg havde gang i da, var ikke specielt vellykket. Brødet smagte fantastisk men jeg kunne ikke røre det ordentligt igennem i hånden til at det ville hæve. På arbejdet, hvor jeg har en stor fed røremaskine blev brødet ( og bliver det stadig ) fantastisk.
Så, nu har jeg smidt den gamle surdej ud og startet en ny. Den nye er efter min veninde Sidses opskrift og  hun har haft rigtig meget held med den. Jeg startede den i foregårs og den bobler allerede lystigt. Lige en dag eller to endnu og så prøver jeg at lave det første brød. Det bliver så spændende.

Sidses surdej: 

Dag 1:
 3dcl hvedemel
1 tsk salt
1 tsk honning
1 dcl øko yoghurt
2 dcl vand
Røres godt sammen. Står på køkkenbordet.

Dag 2:
2 dcl mel
Vand til den er lind.

Derefter står den ude 2-5 døgn før den er klar til at blive brugt.
Rør i den en gang om dagen og spæd i ( alla dag 2 ) når du har bagt. 

Brug ca 3 dcl surdej til at brød, put gerne honning eller et syrnet mælkeprodukt i dejen,
 det hjælper på hævningen

Sidse ( eller surdejs-guruen som jeg nu kalder hende ) har sin surdej i køleskabet. 
Hvis den begynder at blive lidt sløj i det, så putter hun lidt honning eller syrnet mælkeprodukt i 
og lader den stå lidt på køkkenbordet. 

Rigtig meget held og lykke. Jeg håber så meget at det lykkes herhjemme.


2 kommentarer:

  1. Ja, det burde jeg jo prøve at gøre efter, men jeg er nok ikke sådan en rigtig hjemmebager. Jeg synes din blog er spændende og jeg har meldt mig som fast læser. Glæder mig til at følge med.

    SvarSlet
  2. tak for fin blog og opskrift. jeg har prøvet flere slags surdej og det lykkes mig altid at slå dem ihjæl efter meget kort tid... Må jeg lige spørge: er patentlåget lukket, når den er i køleskabet??

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...