fredag den 6. maj 2011

Stof og strik.Jeg fik rigtigt fyret op for strikketøjet igår. Nu sidder jeg her til morgen med uldne og hævede hænder og tænker hvad Fys-Jacob mon ville sige til det. Mønstret er ved at være en klassiker herhjemme. Ester har to af disse sømands sweatre allerede. Men de er altså virkelig også gode og dertil meget hyggelige at strikke.
Jeg nåede også lige en hurtig tur forbi Marapyttas loppesalg igår. Der var vist mange der havde været forbi inden mig, men alligevel var der lidt tilbage til mig. Jeg fik denne fine bunke, til blot 50 kr. Og der er altså nogen rimelig store stykker imellem.
Hånden skal vist have lidt ro idag, så ikke noget med strikkeri. Haven kunne tilgengæld godt trænge til en kærlig hånd, mæklebøtterne står højt i græsplænen, jeg syntes det er frygteligt synd at slå dem, men sådan må det alligevel blive. Og mon ikke man nu kan stole på at nattefrosten er forbi og at alle de små stiklinger nok skal klare det ?

13 kommentarer:

 1. Nej, hvor er dit strikketøj fint :) GÅr lige præcis med tanker om en gul sømandsstrikketrøje, så lidt sjovt at se at du er på helt samme bølgelængde :) Må jeg være fræk og høre efter hvad det er for noget garn og hvilken pind du strikker på? Håber din dag bliver skøn :)
  Mange hilsner Kamilla

  SvarSlet
 2. Hej Kamilla. Du må være så fræk, du overhovedet kan :-) Det er Hjertegran, Superwash vital. det er ret groft. Men jeg har strikket sweateren i noget blødere garn før og jeg syntes at den mister formen for hurtigt. farven hedder 3771 og er sådan gul med en smule grøn. Jeg ved ikke lige hvor godt kameraet har fanget den. Jeg strikker med pind 3 til ribben og 4 til resten. Hvis du har brug for hjælp til mønster eller noget, så vær endelig mere fræk :-) Man skal lige have fat i den lange ende med de der bobler, hvis man ikke har prøvet det før. Eller det skulle jeg ihvertfald :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det en skøn striksag du endnu engang har gang i :) Hvor ville jeg ønske at jeg selv kunne strikke. Det må læres, men ligenu er der andre projekter...

  Jeg kender udmærket dine følelser for mælkebøtter - og i øvrigt tusindfryd. De små fine blomster der piler frem alle vegne. Man nænner det næsten ikke ;)

  Endelig er det da virkelig et stofkup du har gjort dig der - jeg er vild med det med blomster og hjerter. Skønt!

  Hav en god weekend!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 4. Mirjam: JA, jeg syntes også at det var lidt af et kup, hun forærede det jo nærmest væk. Kom endelig igang med det der strikkeri.... det er fantastisk :-) Når det kommer til blomster, så syntes min mor at min have er fyldt med ukrudt.... jeg syntes den er fyldt med skatte og de kommer helt af sig selv, man skal ikke engang så eller plante :-)

  SvarSlet
 5. Hej,
  Dejligt med strikkeri - og ikke mindst af sømands-slagsen! Må jeg spørge om du strikker efter en opskrift eller ud af det blå? :-)
  Kh Stine

  SvarSlet
 6. Ih, tak fordi jeg måtte være fræk :D Jeg går og lurer lidt på noget gult garn fra stof og stil til pind ca. 4-4,5, så det lyder jo som om det ligner det du har brugt :)

  SvarSlet
 7. Stine: Jeg strikker efter opskrift. Jeg kan godt finde på at strikke uden opskrift, men så er det gerne lidt simplere ting end det her.
  Kamilla: Jeg tror godt jeg kender det garn fra Stof og stil. Jeg har hæklet i det.... hvis det altså er det. Jeg husker det som lidt tykkere end det jeg strikker med nu, og så passer det jo nok meget godt med forskellen på pindestørrelse:-) Har du fundet en opskrift ?

  SvarSlet
 8. Sikke noget flot strik! Men stakkels hænder...jeg håber virkelig, det snart bliver bedre :-)

  SvarSlet
 9. - må jeg spørge hvilken opskrift? :-)
  Kh Stine

  SvarSlet
 10. Den blir da rigtig flot den strikkede sag. Fint farvevalg:) Jeg er også interesseret i et mønster, hvis du vil ud med det:)

  SvarSlet
 11. Hej Malene og Stine. Hvis i er interesserede så skriv lige en mail til mig linebekker@hotmail.com
  Så kan vi finde ud af det. Jeg ved at Laralil anna har ledt efter den og den er vist ikke lige sådan at finde.

  SvarSlet
 12. Hej line

  Tusind tak for din søde kommentar hos mig.... Og oveni fandt jeg så din blog. Har lagt den til min liste:)
  Sømandstrøjer er så fine. Jeg har prøvet at strikke en til elias engang, men fik aldrig rigtig boblerne til så er aldrig blevet glad for den trøje.
  Er meget interesseret i opskrift og gerne en forklaring på boblerne. Sender dig en mail:)

  Rigtig god søndag

  SvarSlet
 13. Hvis du vil dele ud af din opskrift til flere er jeg også interesseret. Jeg sender dig lige en mail.
  Og fed blog du har her forøvrigt...

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...