tirsdag den 3. maj 2011

FÅÅÅÅK... Det er svært.Min mor har lært mig at hvis der er noget krea man ikke kan finde ud af, så gør man det bare alligevel ... og så finder man ud af det. Sådan har jeg lært at strikke, at hækle, at sy og så meget andet.
Så derfor tænkte jeg også, at hvis jeg ikke kunne finde et pænt jakkemønster, så måtte jeg da bare lave et selv. Men det er fimle svært.

Da indsnittene i det nederste af ryggen begyndte at sidde ordentligt, dukkede der en bryderryg af dimensioner op øverst. Samtidig er forsiden bare heller ikke helt god.

Men manner hvor er det også fedt hvis det lykkes !

5 kommentarer:

 1. Sej indstilling :0)... Held og lykke med jakken!

  Kh Maria og rigtig god dag!

  SvarSlet
 2. Vil lige bemærke at ansvaret helt og holdent er ens egen når man arbejder på den måde :-) men hold da helt op hvor har jeg lært meget ved bare at kaste mig ud i det og spild har der selvfølgelig også været, men hvor er det skønt når man kan kende sig selv i sine børn og måske knap så sjovt når man kan kende sin mor i sig selv. God fornøjelse med jakken.

  SvarSlet
 3. Faktisk er det ikke dit syarbejde der er noget i vejen med, det er mønsteret... og det er ikke bare sådan lige til...

  Så vidt jeg kan se... så skal du tage ind i MB. Tag jakken omvendt på og prøv dig frem... sådan gør de proffessionelle... men pas på, for du skal have lidt plads til at bevæge dig i... og du må endelig ikke tage ind i halsen... så passer kraven nemlig heller ikke... ellers skal du også tage ind på den...

  Og... Undskyld... dine indsnit på ryggen er skæve... Prøv at lade være med at hæfte i slutningen af indsnittet... så bliver overgangen meget pænere... I stedet for at hæfte, binder du bare en knude med over- og undertråd. Så "flyder" indsnittet bedre ud... og selvom du ikke syer "efter reglerne", så pres dine indsnit mod midtbag. Det giver en flottere finish.. strygejernet er din bedste ven, når man syer f.eks. jakke...

  Jeg kan godt se der mangler noget foran... hvis flere indsnit ikke er muligt (igen... jakken omvendt på, sæt MF sammen med nåle, så overfaldet passer og... prøv dig frem)
  ... Hvad med et par lommer?

  Jeg håber ikke, jeg har ødelagt din proces... hvis du vil have yderligere forklaringer, så skriv til mig...

  - Mette

  SvarSlet
 4. Det er så svært at lave mønster til jakker.... men det er sejt gået, at du bare kaster dig ud i det:-)
  Rigtig fin blog, jeg først lige har opdaget, her må jeg vist hellere melde mig som fast læser:-)

  Kh Ninna

  SvarSlet
 5. Ja, det er filme svært. Nu må jeg se om det lykkes på et tidspunkt!
  Mor: Jeg giver dig det fulde ansvar hvis jeg en dag får den syet og ligner en sæk kartofler :-)
  Mette:Tak for vejledning. Indsnittene er slet ikke syet, der er bare nåle i, for at få en eller anden ide om hvor de skulle side. Hele jakken er i det hele taget bare riet sammen, for at få en fornemmelse. Tanken er at der skal lommer men ingen krave på, så et eller andet skal der nok gøres ved halsen.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...