onsdag den 15. december 2010

DIY Julestjerne.


 
Jeg har fået en rigtig fin respons på mine julestjerner og et par ønsker om en DIY.
Efter lidt biksen og baksen med at gøre den forståelig, er den endelig blevet færdig. Så nu håber jeg at det der med forståeligheden er på plads.
Tusind tak til Asli og Lene kyndig hækleopskrift vejledning. Jeg håber ikke den er blevet mere forvirrende af at jeg har mikset alle opskrifter sammen.
Smid meget gerne en kommentar, jeg vil jo gerne vide om den er brugelig.

Trin 1 :
Hæklet stjerne.Lm= luftmaske
Lmb= luftmaskebue
Km= kædemaske
Stm= stangmaske

4 lm, saml til en ring med km.
1. runde: 2 lm, 2 stm,* 2 lm, 3stm,* gentag fra * til * 3 gange, 2 lm
fæstn med en km i den anden lm fra rundens begyndelse, som vist på billede 1


Billede 1

Nu har man sin basis, en 5kant med 3stm og 2 lm hele vejen rundt. Der hvor man har hæklet luftmasker er luftmaskebuen.

2. runde: Lav derefter 2 lm, derefter 2 stm, i den forrige lmb der er i hækletøjet. ( se billede 3 og 4) Det er der hvor min tykke finger peger :-)
*2 lm, 3 stm, 2 lm, 3 stm i næste lmb* gentag fra * til * 3 gange, 2 lm, 3 stm i sidste lmb, 2 lm. Runden sluttes med en km i den anden lm fra rundens begyndelse. Ligesom i 1. runde. (se billede 1)


Billede 2
Billede 3


Billede 4 ( Alle runder startes med 2 stm i forrige lmb )

Runde 3: 2 lm, derefter 2 stm, i det forrige lmb der er i hækletøjet( billede 3 og 4), 2 lm, 3 stm i lmb på 5 kantens side ( Billede 5 ), 2 lm, derefter 3stm, 2lm 3stm i 5kantens hjørner( billede 6). Gør dette hele vejen rundt. Runden sluttes med 2lm og en km i den anden lm fra rundens begyndelse

Runde 4: Som runde 3, men bemærk, at der nu er 2 lmb på siderne, hvor der kun skal 3 stm i hver.
Billede 5
Billede 6


Runde 5 : 2lm, 2stm i forrige lmb ( billede 3 og 4 )
5 lm, fæsten med en km i den midterste lmb på 5 kantens side ( billede 7 )

Billede 7

5 lm, 3 stm, 2, lm, 3 stm i 5kantens spids, 5 lm.... fortsæt rundt og afslut runden som du har afsluttet de andre.

Billede 8
Nu skulle stjernen gerne se sådan her ud. ( billede 8 )

Nu skal stjernen stives. Jeg har stivet den med kartoffelmel, som man stivede lagener og skjortekraver, back in the good old days. Man kan snildt lige google en opskrift på det. Da stjernen var snasket godt ind i kartoffelmels-blandingen satte jeg den på en opslagstavle, udspændt med en nål i hver af stjernens hjørner, så får den en fin form.


Trin 2: Stofstjerne. 

Mine stofstjerner er lavet af forskelligt bånd, både kantbånd og almindeligt pyntebånd.
Lav en 5 kantet stjerne i pap og klip et hul i midten. ( Her skal det siges at man kan købe dimser til at lave de stjerner med kaldet "The bow maker " ) Men jeg lavede altså en selv, så kan man jo også få præcist den størrelse man vil.
Start med at ligge båndet over midten af hullet, fold det om en af stjernens spidser, før hen til den modsatte spids og fold om.... bliv ved indtil du har en hel stjerne. Sy stjernen sammen i midten inden du fjerner pappet.
Jeg har limet nogen af mine stjerner sammen med limpisol. Det kan virkelig anbefales hvis man skal lave mange. Bare husk at man så skal lime hver gang man fører båndet hen over midten.
Pynt stofstjernen med alskens lækkert gejl. Jeg har brugt blomster fra hawaikranse, pailletter, pompomer, filtkugler osv. Nogengange har jeg sat en lille stjerne inden i en stor.
Lim stofstjernen på den stivede hæklede stjerne.


Trin 3: Ståltrådsholder. 

Lav en holder af tyk ståltråd. Jeg har formet mine omkring en tyk pensel, som var lidt kegleformet. ( Man kan vikle lidt garn i samme farve omkring ståltråden der skal sidde på selve hæklestjernen, så ligger man næsten ikke mærke til den. )
Lim ståltrådsholderen fast på den hæklede stjerne.
Voila..... et styks juletræsstjerne.


3 kommentarer:

 1. Fedt..den har jeg glædet mig til siden du annoncerede, at den var undervejs: Tak for DIY'en...den er virkelig flot og anderledes!

  SvarSlet
 2. Yeah....så skal der hækles! :-)

  Tak for DIY.

  K.H June

  SvarSlet
 3. tusind tak!
  den skal prøves en af dagene :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...